Prijzen hoortoestellen

Prijzen via zorgverzekeraar

De, door uw zorgverzekeraar vastgelegde prijzen en vergoedingen van de hoortoestellen die u via het ZN-protocol van uw zorgverzekeraar moet aanschaffen, variëren per verzekering. Daarom is het voor ons, helaas, ondoenlijk de prijzen van de toestellen per verzekering op onze site te vermelden.
Onze audiciens informeren u in de winkel, geheel vrijblijvend, over uw persoonlijke mogelijkheden en de prijzen/vergoedingen van uw zorgverzekeraar.

Prijzen via private markt

De verkoopprijzen van de hoortoestellen in de vrije sector worden wél door de audicien bepaald. Van den Berg levert een breed assortiment A-merk hoortoestellen in het private segment, voor de laagste prijs. (inclusief Zorgeloos Horen Plan: Economy)
Wij tonen hier slechts een klein deel van de meest geavanceerde hoortoestellen in het top segment. Maar goed om te weten: Van den Berg Hoortoestellen levert al private markt hooroplossingen vanaf € 299,-

Hetzelfde toestel, lagere prijs

Steeds vaker worden, via het internet, hoortoestellen aangeboden met lage verkoopprijzen. Dit zijn veelal hoortoestellen met een minimaal service niveau. Om tot een eerlijke vergelijking te komen biedt Van den Berg Hoortoestellen, desgewenst, ook haar (uitsluitend A-merk) hoortoestellen aan met een lager service niveau.
Dit vertaalt zich in een tweetal Zorgeloos Horen Pakketten, te weten: Economy en Excellent. De hoortoestellen, uitgerust met het ´Economy-pakket´ worden standaard afgeleverd met twee jaar fabrieksgarantie én first-fit. Met het ´Zorgeloos Horen Pakket Excellent´ bent u vijf jaar lang verzekerd van optimale (h)oorzorg.

Upgraden Zorgeloos Horen

Tevens biedt Van den Berg Hoortoestellen, de mogelijk om het ´Zorgeloos Horen Pakket´ te upgraden. De kosten van het upgraden naar ´Zorgeloos Horen Pakket Excellent bedragen 695 euro per toestel, op deze manier bent u vijf jaar lang verzekerd van de beste (h)oorzorg.

Ook is het mogelijk, bijvoorbeeld als u uw hoortoestel elders heeft gekocht óf als u binnen twee jaar geen gebruik maakt van upgraden naar Zorgeloos Horen Excellent, om de losse afspraken, werkzaamheden en/of reparaties per keer te betalen. Een overzicht van de kosten voor de verschillende werkzaamheden is in te zien in de winkel. Vraag er naar bij onze medewerkers, ze staan u graag te woord.

Zorgeloos Horen Plan:

 • Economy Zorgeloos Horen Plan
 • gehooronderzoek en intake
 • A-merk hoortoestel compleet met oorstukje, thintube of liho
 • firstfit, basisinstelling o.b.v. gehooronderzoek
 • twee jaar fabrieksgarantie
  (meerkosten schaal t.b.v. IIC/DIC/CIC schaaltje € 125,-)
 • Excellent Zorgeloos Horen Plan
 • gehooronderzoek en intake
 • A-merk hoortoestel compleet met oorstukje, thintube, liho of schaal tbv IIC/DIC/CIC
 • firstfit, basisinstelling o.b.v. gehooronderzoek en InSitu audiometrie
 • vijf controles tbv optimalisatie in de gewenningsperiode
 • vijf jaar fabrieksgarantie
 • vijf jaar gratis onderhoud
 • jaarlijkse controle van hoortoestel en gehoor
 • ´leentoestel´ bij reparaties

Dít kost het:

Prijzen Luisterhulp:

Onze voordeligste hoortoestellen in de private markt, luisterhulpen zijn zeer scherp geprijsd en worden geleverd, inclusief first fit obv audiometrie, thintube, 12 maanden en mogelijkheid tot upgrade.

Luisterhulp1, Audio Service Nova2 mini: € 295,-

2 instelbare kanalen
AudioScope
volumeregelaar
3 instelbare programma’s
ringleding
aanpasbaar met dun slangetje.*

Luisterhulp2, Audifon Arriva S: € 349,-

4 instelbare WDRC-kanalen
multi microfoon systeem
volumeregelaar
meerdere instelbare programma’s
ringleiding
aanpasbaar met dun slangetje.*

Audifon Arriva S

Prijzen onzichtbare hoortoestellen:

Een kleine greep uit ons breed assortiment high-end hooroplossingen in de private markt. Het betreft hier, m.u.v. de Oticon Opn1, onzichtbare in-het-oor toestellen .De genoemde toestellen zijn uitgerust met ´Zorgeloos Horen Pakket Economy:

Signia Insio Primax 3PX IIC

één toestel € 895,-
twee toestellen € 1.595,-
Onzichtbaar in het oor.
De nieuwe Insio Primax 3PX IIC met draadloze funtionaliteit wordt op maat gemaakt voor elk oor en ieder gehoorverlies. Uitgerust met Primax 3 technologie. Uiteraard biedt Insio in combinatie met CROS Pure CROS/BiCROS op alle prestatieniveaus aan.

Starkey SoundLens Synergy IIC i1600

één toestel € 995,-
twee toestellen € 1.795,-
Geavanceerde technologie (i1600) in het kleinste Invisible in canal (IIC) hoortoestel ter wereld. De meest comfortabele hoortoestellen beschikken nu over handsfree connectiviteit en media streaming van uw telefoon naar uw hoortoestellen. Klein, discrreet en krachtig, handsfree connectiviteit, media streaming en vol geavanceerde technieken. Muziek weergave in HiFi-kwaliteit, de beste geluidskwaliteit in een individuele, persoonlijke pasvorm, speciaal voor u gebouwd en aangepast naar uw persoonlijke hoorwensen.

Signia Insio Primax 5PX IIC

één toestel € 1.095,-
twee toestellen € 1.995,-
Onzichtbaar in het oor.
De nieuwe Insio Primax 5PX IIC met draadloze funtionaliteit wordt op maat gemaakt voor elk oor en ieder gehoorverlies. Uitgerust met Primax 5 technologie. Uiteraard biedt Insio in combinatie met CROS Pure CROS/BiCROS op alle prestatieniveaus aan.

Signia Silk Primax 7PX

één toestel € 1.195,-
twee toestellen € 2.195,-
Click-Fit-Go, one size fits all
Click Sleeves voor snelle aanmeting
3 maten Sleeves passend voor elk oor
Uitgerust met Primax technologie
Onzichtbaar verborgen in de gehoorgang voor totale discretie
Vermindert de luisterinspanning (klinisch bewezen)

Starkey SoundLens Synergy IIC i2400

één toestel € 1.295,-
twee toestellen € 2.395,-
De meest geavanceerde technologie (i2400) in het kleinste Invisible in canal (IIC) hoortoestel ter wereld. De meest comfortabele hoortoestellen beschikken nu over handsfree connectiviteit en media streaming van uw telefoonn naar uw hoortoestellen. Klein, discreet en krachtig, handsfree connectiviteit, media streaming en vol geavanceerde technieken. Automatische muziekherkenning en weergave in HiFi-kwaliteit. Optimale spraakverstaanbaarheid in de meest uitdagende luistersituaties, de beste geluidskwaliteit in een individuele, persoonlijke pasvorm, speciaal voor u gebouwd en aangepast naar uw persoonlijke hoorwensen.

Signia Insio Primax 7PX IIC

één toestel € 1.295,-
twee toestellen € 2.395,-
Onzichtbaar in het oor.
De nieuwe Insio Primax 7PX IIC met draadloze funtionaliteit wordt op maat gemaakt voor elk oor en ieder gehoorverlies. Uitgerust met Primax 7 technologie. Uiteraard biedt Insio in combinatie met CROS Pure CROS/BiCROS op alle prestatieniveaus aan.

GN ReSound LinX2 9CIC

één toestel € 1.295,-
twee toestellen € 2.395,-
ReSound LiNX2 9 CIC heeft 30% beter spraakverstaan én de beste lawaai-onderdrukking. Onzichtbare hoortoestellen met draadloze connectiviteit. Geniet de hele dag van natuurlijke geluiden en luistercomfort. En weet waar de geluiden om u heen vandaan komen, dankzij Spatial Sense™. Neem actief deel aan groepsgesprekken. Neem probleemloos deel aan een groepsgesprek, zelfs in een rumoerige omgeving, dankzij de nieuwe Binaurale Directionaliteit™ II. Telefoneer terwijl u uw jas aantrekt en op een winderige parkeerplaats loopt. Stream onderweg, draadloos, in de auto vanaf uw iPhone uw nieuwste playlist, podcast of audioboek. De geavanceerde technologieen van de onzichtbare ReSound LiNX2 met ‘smart horen’, past zich probleemloos aan bij u en uw actieve levensstijl.

Oticon Opn1 mini LIHO

één toestel € 1.475,-
twee toestellen € 2.775,-
Nieuwe kleine en zeer discrete miniLIHO
Oticon Opn is verkrijgbaar in een zeer klein en stijlvol, nieuw ontworpen behuizing, die nagenoeg onzichtbaar op het oor past. Oticon Opn met BrainHearing (ultrasnelle Velox platform) stelt u in staat om o.a. om te focussen op uw voorkeursgeluiden, om spraak te verstaan met minder inspanning, om te genieten van een voller en natuurlijker geluidsbeeld en om uw aandacht te verschuiven van het ene geluid naar het ander. Frequentieresolutie met 64 kanalen, OpenSound Navigator levert een 30% betere spraakverstaanbaarheid in lawaai, Spatial Sound LX laat u de lokatie van het geluid nauwkeuriger bepalen en Dual Radio TwinLink-technologie combineert binaurale communicatie met rechtstreeks streamen naar (audio externe apparaten.

Bijkomende kosten:

Van den Berg geeft op álle hoortoestellen zowel vijf jaar fabrieksgarantie als vijf jaar gratis nazorg. (Zorgeloos Horen Excellent) Nazorg bestaat o.a. uit periodiek – en preventief onderhoud aan uw hoortoestel en oorstukje.

Daarnaast kan het zijn de instellingen van uw hoortoestel moeten worden geoptimaliseerd. Ook is het mogelijk dat uw hoortoestel aan de hand van nieuwe hoortestgegevens opnieuw moet worden ingesteld. Dus, bij Van den Berg Hoortoestellen bent u vijf jaar lang verzekerd van de beste (h)oorzorg.

De enige terugkerende kosten waar u mee te maken krijgt zijn aanschaf van schoonmaakmiddelen, verbruiksartikelen, droogdoos en batterijen. Deze kosten zetten we graag even voor u op een rij:

Schoonmaakmiddelen:

Door dagelijks gebruik kan uw hoortoestel vervuild raken door oorsmeer, vocht en stof. Bij Van den Berg Hoortoestellen vindt u verschillende producten die het onderhoud zo eenvoudig mogelijk maken.

Alles-in-één reinigingsset:

Wel zo gemakkelijk: Van den Berg levert complete reinigingssets voor charmefoons. Deze bevatten alle producten die nodig zijn voor het reinigen van oorstukjes. De reinigingsset is speciaal ontwikkeld voor het schoonmaken van de oorstukjes van uw AHO-hoortoestel en bevatten alle producten die nodig zijn voor het grondig reinigen.
Daarnaast raden we u aan om drie keer per jaar het verbindingsslangetje tussen uw hoortoestel en het oorstukje te (laten) vervangen. De complete reinigings-set kost € 13,50

Zorgeloos Horen Start-set :

Voor uw gemak biedt Van den Berg Hoortoestellen tevens het voordelige ‘Zorgeloos Horen Pakket’ in twee varianten, aan. Dit pakket is speciaal afgestemd op úw hoortoestel. Het ‘Zorgeloos Horen Pakket’ bevat, naast batterijen, alle producten die nodig zijn voor het reinigen, desinfecteren en drogen van zowel hoortoestel als oorstukje. De zorgeloos Horen Start-set is leverbaar vanaf 69 euro.

Vanzelfsprekend zijn alle onderhoud- en reinigingsproducten zoals: reinigingstabletten, reinigingsspray, droogcapsules, oto-floss draden, ook gewoon los verkrijgbaar in de Van den Berg Hoortoestellen winkel.

Verbruiksartikelen:

Naast het gebruik van reinigingsproducten moeten een aantal onderdelen van uw hoortoestel periodiek vervangen worden. Denk hierbij aan domes of tips, slangetjes, thintubes en filters.

De frequentie van vervanging is sterk afhankelijk van het type toestel en van het gebruik. Onze medewerkers informeren u, tijdens een reinigings- en onderhoud demonstratie, graag over de mogelijkheden.

Droogdoos UV:

Vocht is de grootste veroorzaker van defecten aan uw hoortoestel. Het is daarom raadzaam om te investeren in een droogdoos. De droobox UV combineert ontsmetting en drogen van uw hoortoestellen in een cyclus van 3 uur. ’s Avonds plaatst u de toestellen, in het apparaat en de volgende morgen zijn uw toestellen weer droog en ontsmet!

De droogbox UV is geschikt voor alle typen hoortoestellen maar ook voor oorstukjes en gehoorbeschermers. Het UV-C licht zorgt voor hygiënische reiniging, waarna de toestellen gedroogd worden door middel van dubbel-circuit verwarming. Het UV-C licht brandt 8 minuten en doodt 99,9% van de bacteriën en schimmels, en verkleint de kans op oorontstekingen.

Bovendien zorgt goed onderhoud ervoor dat het hoortoestel langer meegaat. Het perfecte apparaat om uw hoortoestel elke dag in topconditie te houden! Kosten van de standaard droogdoos: € 55,00. De droogdoos UV is te koop voor € 99,00.

Batterijen:

Enkele hoortoestel-merken leveren hoortoestellen met oplaadbare accu’s. Maar de overgrote meerderheid van de toestellen werken op knoopcelbatterijen. Deze gaan, afhankelijk van de afmeting, enkele dagen tot enkele weken mee. Van den Berg Hoortoestellen heeft, met het oog op milieu, de kwik-vrije batterijen van het merk Power One in het assortiment opgenomen.

Deze batterijen zijn kwalitatief zeker net zo goed als de andere batterijen, maar veel minder belastend voor het milieu. De levensduur hangt sterk af van het type batterij en het vermogen van uw hoortoestel. Uw audicien kan u een indicatie geven voor de levensduur van de batterijen voor uw type hoortoestel. De prijzen van de batterijen varieren: 1 blister met 6 batterijen kost € 5,50 een grootverpakking met 10 blisters (60 batterijen) kost € 35,00.