Wat kost een hoortoestel

Gratis hoortoestel?

De laatste jaren worden we op radio, TV en in de krant bestookt met advertenties van bedrijven die gratis hoortoestellen beloven. Een gratis hoortoestel, het klinkt leuk maar uw oren verdienen zoveel meer! Gratis zegt immers niets over kwaliteit, aandacht, toewijding en maatwerk?

Daarvoor gaat u naar Van den Berg Hoortoestellen. Waar de audicien met uiterste precisie uw gehoorverlies in kaart brengt. En middels een gesprek inventariseert in welke specifieke situaties u hinder ondervindt van uw hoorproblemen.

Maar dan zijn we er nog niet: wij stemmen uw hoortoestel precies af op uw persoonlijke situatie, tot u 100% tevreden bent. En Van den Berg garandeert u, met het Zorgeloos Horen Plan Excellent, vijf jaar fabrieksgarantie, – vijf jaar gratis onderhoud én vijf jaar gratis nazorg.

Private markt of zorgverzekering

Kiest u zelf het hoortoestel wat het beste bij u past, of laat u uw zorgverzekeraar bepalen welk hoortoestel u moet kopen?

Kiest u voor het ZN-hoorprotocol met een gedeeltelijke vergoeding en een beperkte keuze uit hoortoestellen. Of kiest u zelf het hoortoestel wat optimaal voldoet aan uw wensen en verwachtingen? Van den Berg Hoortoestellen kan u, voor elk beschikbaar budget, de beste hooroplossing bieden.
Zo zijn er de hoortoestellen die (gedeeltelijk) vergoed worden door uw zorgverzekeraar. De audicien werkt dan volgens een stappenplan waarmee alle audiciens in Nederland werken, beter bekend als het Hoorprotocol. Maar ons assortiment is een stuk uitgebreider; met de meest geavanceerde hoortoestel techniek kunt u nét zo goed verstaan in gezelschap als een goedhorende!

Alle A-merken

Van Van den Berg Hoortoestellen mag u meer verwachten: zoals een uitgebreid gehooronderzoek, keuze uit álle gerenommeerde A-merken, eerlijk- en persoonlijk advies over uw optimale hooroplossing, zorgvuldige begeleiding bij het aanmeten en instellen.

Wij geloven niet dat de zorgverzekeraar voor u kan bepalen wat voor u het beste hoortoestel is. Onze gediplomeerde StAr-audiciens onderzoeken, inventariseren, en adviseren. Op basis van deze informatie, en a.d.h.v. een sessie in onze unieke hoorbelevings-ruimte, maakt u zelf de keuze voor uw persoonlijke hooroplossing. Of u nou een hoortoestel met vergoeding door uw zorgverzekeraar kiest, of een toestel met uit de private markt met belastingvoordeel.

Bij ons staan niet de eisen van uw zorgverzekeraar – maar de wensen van u centraal!

Private hoortoestellen, al vanaf 295 euro

Vaak wordt, ten onrechte, gedacht dat private markt hoortoestellen duurder zijn dan zorgverzekeringshoortoestellen.

De prijzen van de zorgverzekerings-toestellen variëren van 499 tot 1199 euro per toestel. Hier gaat, vanzelfsprekend, de vergoeding door uw zorgverzekeraar nog vanaf.

De prijzen van hoortoestellen in de private markt variëren van 295 tot 1995 euro per toestel. En, het uiteindelijke bedrag is zelfs nog een stuk lager, want bij de hoortoestellen uit de private markt profiteert u van aantrekkelijk fiscaal voordeel.

Privaat hoeft niet duur te zijn:

Conclusie, de eenvoudigste toestellen uit de private markt zijn dus aanzienlijk voordeliger in aanschaf dan zorgverzekerings-toestellen. De prijzen van hoortoestellen uit het hoge segment van de private markt zijn weliswaar hoger, maar de (geluids)kwaliteit en techniek zijn vele malen geavanceerder dan de hoogste categorie van uw zorgverzekeraar.

De keuze is aan ú:

Met private markt hoortoestellen hoeft u absoluut niet duurder uit te zijn dan zorgverzekeringshoortoestellen. Zo kunt u zélf kiezen uit álle A-merk hoortoestellen. Een hoortoestel uit de private markt is zeker niet altijd de duurste oplossing. Welk toestel is voor u geschikt? Het audiologisch verantwoorde toestel dat voldoet aan uw eisen en – verwachtingen.

Onze gediplomeerde – en StAr geregistreerde triage audiciens informeren u graag over de uitgebreide mogelijkheden die de private markt u kan bieden.

Zorgverzekerings hoortoestellen

Sinds 1 januari 2013 worden de hoortoestellen met vergoeding van de zorgverzekeraar geleverd via een protocol, voor een zogenaamde functionele aanpassing. Er is geen vrije keuze meer van hoortoestellen, m.a.w.: uw zorgverzekeraar bepaalt voor u welk toestel u moet kopen. Via een vragenlijst wordt u als slechthorende in een bepaalde categorie ingedeeld. U kunt dan alleen kiezen uit de hoortoestellen die behoren tot deze categorie. De toestellen worden gedeeltelijk door uw zorgverzekeraar vergoed.

Zorgverzekeraar bepaalt:

Welk hoortoestel krijgt u door uw zorgverzekeraar, gedeeltelijk, vergoed? Wie bepaalt voor u welk zorgverzekerings hoortoestel u moét kopen? Hoe gek het ook klinkt, dat bepaalt niet u maar uw zorgverzekering . . . Deze keuze wordt voor u gemaakt a.d.h.v. het hoorprotocol.

Hoor-protocol zorgverzekeraar:

Alle, gecontracteerde, audiciens in Nederland werken volgens deze regels. Het Hoor-protocol is een stappenplan voor audiciens, om te bepalen welk hoortoestel u moet kopen. De indeling is gebaseerd op uw gehoorverlies en uw levensstijl.

Maar welk toestel krijgt u nu gedeeltelijk vergoed? Het Hoor-protocol maakt onderscheid tussen vijf categorieën, van eenvoudig tot complex. De beoordeling en categorie indeling vindt plaats door uw zorgverzekeraar. Elke categorie biedt keuze uit een beperkt aantal hoortoestellen.

Bij Van den Berg worden ook de zorgverzekerings- hoortoestellen door A-merk fabrikanten geleverd. Het zijn per slot van rekening úw oren!

Kies voor een restitutie-polis:

Het maakt niet uit bij hoe – en bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent. Via het wettelijke recht op restitutie krijgt u via elke zorgverzekeraar in Nederland een (gedeeltelijke) vergoeding.

Het is, afhankelijk van uw aanvullende polisvoorwaarden, zelfs mogelijk dat uw toestel volledig wordt vergoed. Het loont dus de moeite om, bij de keuze van uw zorgverzekeraar verschillende zorgpakketten goed met elkaar te vergelijken. Ook is het goed om te overwegen of u een natura – of restitutiepolis koopt.

Het grote voordeel van een restitutiepolis is dat u zelf kunt bepalen bij welke zorgverlener of winkel u uw hoortoestellen koopt. U ontvangt dan exact dezelfde vergoeding als bij de gecontracteerde leverancier.