Zorgverzekerings-hoortoestellen

Sinds 1 januari 2013 worden de zorgverzekerings-hoortoestellen geleverd volgens het hoor-protocol, alle gecontracteerde audiciens zijn verplicht om dit protocol te volgen. Via uw zorgverzekeraar bestaat er geen vrije keuze van hoortoestellen meer, uw zorgverzekeraar bepaalt welk hoortoestel u moét kopen.
Via een vragenlijst wordt u als slechthorende in een categorie ingedeeld. U heeft een beperkte keuze uit hoortoestellen in deze categorie. Het protocol maakt onderscheid tussen vijf categorieën, van eenvoudig tot complex. De beoordeling en categorie indeling vindt plaats door uw zorgverzekeraar.

Wij geloven niet dat de zorgverzekeraar voor u kan bepalen wat voor u het beste hoortoestel is. Onze gediplomeerde StAr-audiciens onderzoeken, informeren, en adviseren. Of u nou een hoortoestel met gedeeltelijke vergoeding door uw zorgverzekeraar kiest, of een toestel met uit de private markt met belastingvoordeel. Bij ons staan niet de eisen van uw zorgverzekeraar – maar de wensen van u centraal! Goed om te weten, Van den Berg Hoortoestellen kiest, ook voor zorgverzekerings-hoortoestellen alleen voor A-merken. Het zijn per slot van rekening úw oren!

Geen contract, tóch vergoeding

Het maakt niet uit hoe – en bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent. Als u uw zorgverzekerings-hoortoestel bij Van den Berg aanschaft, kunt u gebruik maken van het wettelijke recht op restitutie. Hierdoor ontvangt u, ook van úw zorgverzekeraar, een (gedeeltelijke) vergoeding. Het is, afhankelijk van uw aanvullende polisvoorwaarden, zelfs mogelijk dat u het aanschafbedrag van uw hoortoestel volledig terug krijgt.

Restitutie polis

Overweegt u over te stappen naar een andere zorgverzekeraar? Het loont de moeite om, bij de keuze van uw nieuwe zorgverzekeraar, de verschillende zorgpakketten goed met elkaar te vergelijken. Ook is het goed om te overwegen of u voor een natura – of restitutiepolis kiest. Het grote voordeel van een restitutiepolis is dat u zelf kunt bepalen bij welke zorgverlener of winkel u uw hoortoestellen koopt. U ontvangt dan exact dezelfde vergoeding als bij de gecontracteerde leverancier. Met een restitutie polis ontvangt u de maximale vergoeding met behoud van keuzevrijheid.