Nieuw bij Van den Berg: ZPower accu

De Amerikaanse hoortoestellen leverancier Starkey brengt, vanaf mei, de nieuwe oplaadbare Muse micro RIC 312t op de markt.

Helemaal compleet
Het toestel wordt direct tijdens de fabricage door Starkey voorzien van een in de kleur van het toestel gespoten ZPower compatibel batterijklepje en wordt compleet geleverd met oplaadbare ZPower batterij én een oplaadstation.

Daarom ZPower!
Net op het moment dat deze techniek in hoortoestellen is geïntroduceerd, zijn Lithium-Ion batterijen negatief in het nieuws door de mobiele telefoons van Samsung en wordt er gewezen op de gevaren van deze batterijen. ZPower batterijen hebben een grotere energiedichtheid waardoor ze ook onder te brengen zijn in zeer kleine formaten. Daarnaast kennen ze niet de ontvlambaarheid en giftigheid die lithium-ion batterijen wél kennen.

Tot wel 30 uur
De ZPower zink-zilver accu’s kunnen in de Starkey Muse tot wel 30 uur meegaan en ook de laadtijd is kort: in 3 tot 6 uur zijn de batterijen opgeladen. ZPower batterijen verliezen daarnaast niet zoals lithium-ion batterijen aan capaciteit. Door het lagere voltage (1.85 V) is er minder kans op corrosie dan bij lithium-ion batterijen en het risico op oververhitting is bij ZPower batterijen 100% uitgesloten.

Minder milieu belastend
Ook zijn ZPower batterijen uitstekend te recyclen. Een belangrijk voordeel is verder dat wanneer de batterij is vergeten op te laden en onverwacht leeg blijkt te zijn, er gewoon een vervangende disposable batterij in het hoortoestel kan worden geplaatst. Na een jaar wordt de accu verwisseld, gewoon in de winkel van Van den Berg Hoortoestellen

Gratis omruilen
Goed nieuws voor klanten die recent een Starkey Muse hoortoestellen hebben aangeschaft: u uw bestaande Muse toestel bij Van den Berg Hoortoestellen omruilen voor een nieuw oplaadbaar ZPower exemplaar.

Reacties “Nieuw bij Van den Berg: ZPower accu

  • Hallo Louisse,
   Helaas heeft, bij GN ReSound, alleen de “61 serie” van de LinX3D (312) de optie om gebruik te maken van het ZPower laadsysteem.
   Starkey biedt in álle prijsklassen (ook de zorgverzekeringstoestellen) de mogelijkheid om de toestellen uit te breiden met ZPower.
   Neem voor meer informatie, of voor het maken van een afspraak, gerust even telefonisch contact met ons op: 0599 – 235 444.
   M.vr.gr.,
   Team Van den Berg Hoortoestellen

 1. Wel jammer dat de ZPower zilver zink oplaadbare batterijen zo duur zijn. De hogere capaciteit rechtvaardigd dat niet. Ca. 35 € per stuk is toch wel veel meer dan de ca. 10€ voor 23 mAh powerone accu’s.

  • Hallo meneer Troost, dank voor uw reactie en wij delen uw mening. Dat is ook de reden dat Van den Berg Hoortoestellen geen hoortoestellen met ZPower accu’s meer verkoopt. Wij leveren de nieuwe oplaadtechniek met Li-ion accu’s. en op alle Li-ion accu’s in Starkey hoortoestellen geven wij zelfs 5 jaar volledige garantie.

 2. Kan ik ook de Zpower batterijen bij jullie bestellen, ik heb een Snoc hoor toestellen en een oplader maar mijn batterijen zijn nu 18 maanden in gebruik en moet vervangen worden?

  • Hallo Steve
   Wij zijn een tijd geleden al gestopt met het Z-Power laadstation, maar in principe kunnen we de Z-Power accu’s nog wel leveren. Het hoortoestellenmerk Snoc is mij niet bekend, waarschijnlijk gaat het om het merk “Sonic”. Als u even belt met 0599 – 235 444, dan zorgen wij dat u het juiste product ontvangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *