hOORbelevingsruimte

De unieke Hoorbelevings Ruimte bij Van den Berg Hoortoestellen maakt de juiste keuze voor uw persoonlijke hooroplossing heel eenvoudig.

De hoorbelevings ruimte is een volledig nieuwe kamer ingericht met o.a. de meest geavanceerde surround-sound technologie en een high-tech simulator. Wat bij binnenkomst direct opvalt, is de fraaie design inrichting van de ruimte, de kleurstelling en de aanwezigheid van een geluidsinstallatie met vijf luidsprekers, een groot TV-scherm en een hoorzuil met zes hoortoestellen.

Verschillende technieken

Slechthorenden kunnen, met partner, (klein)kind of familie, plaats nemen op de rode bank midden tussen de luidsprekers in. Met geavanceerde audiologische apparatuur én de simulator kan de audicien op een groot scherm aan de slechthorende klant en/of goedhorende partner, ouder of (klein)kind laten zien én horen hoe het is gesteld met het gehoorverlies. En wat de beperkingen van deze handicap zijn op het dagelijks functioneren.

Tijdens een sessie in de hoorbelevings-ruimte kunnen allerlei dagelijkse situaties natuurgetrouw worden nagebootst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bijwonen van een vergadering, het volgen van een gesprek in een restaurant, een gesprek voeren in de auto en het luisteren naar muziek.

Natuurlijk is het ook interessant voor de goedhorende partner of familielid, om te ervaren wat de verschillende hoortoesteltechnieken te bieden hebben. Hiervoor staat er een speciale hoorzuil in de ruimte met minimaal drie verschillende hoortoestellen.

Vergelijken en zélf kiezen

Van den Berg wil de keuze voor meest optimale persoonlijke hooroplossing voor haar slechthorende klant beter- én eenvoudiger maken. In de hoorbelevings-ruimte kunnen verschillende hoortoestellen in diverse luistersituaties worden geprobeerd. Zo wordt het vergelijken van verschillende hoortoestellen een ontspannen bezigheid voor zowel de slechthorende zelf als de partner.

Acceptatie en bewustwording

Met het openen van de hoorbelevings-ruimte hoopt Van den Berg Hoortoestellen aan de ene kant meer begrip te creëren voor de problemen waarmee slechthorenden dagelijks worden geconfronteerd. U kunt, als partner van de slechthorende, nu zelf ervaren wat de impact van de slechthorendheid is. Op deze manier wil Van den Berg haar steentje bij dragen aan de bewustwording en acceptatie van slechthorendheid.